Kudüs: Kutsallığın Başkenti

Ürün stokta bulunmamaktadır.
Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
Kudüsü fotoğraflamak, insanın Yaratıcısıyla kurduğu ilişkilerin tarihini fotoğraflamaktır. Bazen bir kareye Kudüste yaşamış bütün peygamberler, mezarları, sunakları, mabetleri sığar; bazen fotoğrafçı Yahudiler Ağlama Duvarında niye ağlıyor? sorusunun karşısında aciz kalır. Bazen bir kare fotoğrafta 32 defa yıkılmış şehrin basamak basamak tarihi serilir gözler önüne; ama Şehri bu kadar değerli kılan neydi? sorusunun karşısında fotoğraf susar. İşte o zaman sözün sırası gelir. Söz ile göz birlikte hakikatin sırrına ererler. Söz, Süleyman Tapınağı, Beytülmakdis ve Mescid-i Aksa arasındaki tarihi serüveni hikaye eder; göz Aksa Camiinin ve Kubbetüssahranın revaklarında, çinilerinde, kitabelerinde bir yad-ı cemil arar. Söz, İsa Peygamberi öldürmek isteyenleri anlatır; göz İsevi inançlar üzerine inşa edilmiş kiliselerde dolaşır; Söz, Miraçın şahitlerini anar; göz Muhammedî temasların izini arar. Söz, Türklerin Anadoludan önce Kudüse girdiklerini ve Filistindeki ilk bağımsız Türk devletinin 28 yıl yaşadığını anlatır; göz Filistin Selçuklu Devletinin yadigârlarında dolaşır... Söz, bakan gözlere söz verir: Kudüste kalacak kalbiniz- Üç büyük din; İslamiyet, Hıristiyanlık, Yahudilik ve bir kutsal mekan: Kudüste hangi peygamberler nasıl bir hayat yaşadı?- Neden Kudüs bu üç büyük din için çok önemlidir?- Kudüsü kimler defaaten yıkmak istedi ve kimler işgal etti?- Türkler Kudüse Anadoluya girmeden çok önce girdiler ve bir devlet kurdular. Bu devlet Kudüse kaç yıl hükümran oldu?- Osmanlı Devletinin Kudüsü yönetirken kurduğu düzenlemelerin hangileri hâlâ devam etmektedir?- Osmanlı Devleti tarafından inşa edilen hangi yapılar hâlâ dimdik ayaktadır?- Hürrem Sultanın Kudüste yaptırdığı imarethane, Kudüs ekonomisini nasıl etkilemiştir?- Mimar Sinanın tamir ettiği Ağlama Duvarını II. Abdülhamid niçin Yahudilere tahsis etmiştir?- Kudüste, Müslümanlar için çok mühim bir yere sahip olan Kubbetüssahra ve Mescid-i Aksa dışında hangi kutsal mekanlar, tarihî eserler hâlâ ayakta ve ziyaret edilmekte?- Yahudiler Kudüste Ağlama Duvarı dışında hangi mabetlerde ve hangi dini ritüellerle ibadet ediyor?- Hıristiyanlar, Hac Yolu ve Kıyamet Kilisesi dışında hangi kutsal mabetlerde nasıl ibadet ediyor?- Kudüs İslâm Müzesinde hangi eserler sergileniyor?Bütün bu soruların cevapları ve daha fazlası, Mescid-i Aksanın detaylı krokisi, Kudüsün her yerinden çekilmiş 100ü aşkın fotoğraf; Türkiyede ilk defa Kudüs: Kutsallığın Başkenti albümünde...
TESLİMAT
 
Değerli okurlarımız tedarik usulüyle çalışmaktayız. Stoklarda bulunmayan eserler için tedarik süremiz en geç 3 iş günüdür.

Büyük oranda sipariş verdiğiniz gün saat 13:00 ve öncesi ise siparişiniz aynı gün kargoya verilir.Ve ertesi gün teslim edilir.

Eğer siparişinizi saat 13:00`den sonra verdiyseniz ürününüzün stoklarda olması durumunda ertesi gün kargolama yapılmaktadır.

El emeği ve kişiye özel eserlerde gönderim süresi değişebilmektedir. Siparişinizin yoğunluğuna ve sıraya göre 3-5 iş gününü bulabilmektedir. 

---

Yurt Dışında ki okurlarımızın dikkatine;

Yurt dışından yapılan alışverişlerde sitemizde ki yurt içi kargo ücretleri, teslim süre ve şartları geçerli değildir. Yurt dışı kargo ücretleri siparişinizden sonra ayrıca tahsil edilir.
Yurt dışına, özellikle Avrupa Ülkelerine vermiş olduğunuz siparişlerinizi anlaşmalı kargo firmalarımız ile, en kısa sürede ve en uygun fiyatlarla göndermekteyiz.Yurt dışı siparişlerde kargo bedeli müşteriye aittir. Bu bedeli dilerseniz western unionla dilerseniz kredi kartı yahut swift yoluyla ödeyebilirsiniz.

Yurt dışı siparişlerde kapıda ödeme yapılmamaktadır.

Siparişleriniz ORTALAMA 3-10 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE tarafınıza teslim edilmektedir. Yurtdışına safran mürekkebi, çörek otu kapsülü gibi sıvı/gıda içerikli ürünler gönderilememektedir. Gümrük mevzuatı gereği bize geri dönmektedir.




 
Yükleniyor...