Kadınlar Cuma Namazı Kılar mı? Kadınlar Cenaze Namazı Kılabilir mi?

Tarih: 01.06.2021 10:24
Kadınlar Cuma Namazı Kılar mı? Kadınlar Cenaze Namazı Kılabilir mi?

KADINLAR CUMA KILAR MI?

Kadınların Cuma kılması farz değildir. Onlar cemaate gelmişler ve cemaatle birlikte kılmışlarsa namazları kabuldür. Ama mutlaka cemaate gitmeleri şart değildir. Zira asrı saadetten sonraki dönemlerde artık fitneler zuhur ettiğinden, kadınların camaate gelmelerini ulema men etmiştir.
Cumanın şartlarından biri de cemaatin olmasıdır. Hanefi mezhe binde imamdan başka üç kişi olmalıdır. Bunlar erkek olacaktır. Yani on tane kadın veya çocuk bulunsa, onlarla birlikte Cuma kılmak farz olmaz. Mutlaka akıl, baliğ ve hür olan üç erkek olmalıdır.
Kadınlar, evlerindeki namaz odalarında, Cuma ezanında hazır olup otururlar, tesbih çekerek zikirle meşgul olurlarsa, Cuma namazının kılındığı vakitten sonra, öğlen namazlarını kılarlarsa, sanki cemaatle kılmış gibi olurlar. Onlara ayrıca cumaya veya cemaate gitmeyi şart koşmak, çok fitnelere sebeb olur.
Kadınların cemaate gitmesine alimlerimiz izin vermez. Ancak yaşlı kadınların yatsı ve sabah nama zına gitmelerine, fitneye sebeb olmamak kaydıyla izin verilmiştir. Bu zamanda camilerin halini bilirsiniz, hatta Kabe’de bile kadınlar erkeklerle karışık halde namaza duruyorlar. Önünde kadın olduğu halde bir erkek nasıl namaz kılacak? Eğildiği zaman, arkadaki erkeğin nefsi melek mi oldu? Bu saçmalığa vehha-biler izin vermiş diye, bizdeki ahmak reformcular da destek oluyor.
Kadınların itikafı da, evlerinin en ücra köşesinde-dir. Onları muha faza eden islam, erkeklerle karışık olmalarına asla müsaade etmez.
 

KADINLAR CENAZE KILAR MI?

Cenaze namazı, dua mahiyyetindedir. Mevtayı defin ve nakil işleri ni erkekler yürüttüğünden namazını da erkekler kılar.
Kadınların cenaze namazı kılması caizdir, ama erkekler arasında olması asla caiz değildir. Başka zamanlarda buna müsaade etmeyen islam, cenaze veya Cuma namazında mı kadın erkek aynı safta namaz kılmasına müsade edecek?
Kadın erkek eşitliğini iddia eden laik kafalılar gibi, reformcu yeni müçtehid bozuntuları da, kadınların cenaze kılmasına, hatta başı açık kılmasına fetva vermektedirler. Bunların kendileri de, fetvaları da, şeytanın pisliğidir, asla bunlara bulaşmayalım…. 

 
Yükleniyor...